Acasă Noutăți China, prinsă că a construit o machetă cu zona biroului prezidențial din Taiwan pe un loc de antrenament în deșert

China, prinsă că a construit o machetă cu zona biroului prezidențial din Taiwan pe un loc de antrenament în deșert

de Comunicatul
0 comentariu

Imaginile captate din satelit dezvăluie cu claritate minuțiozitatea cu care au fost reproduse clădirile și străzile din această parte crucială a Taipei-ului. Gestul Chinei de a construi această machetă într-un loc de antrenament militar reprezintă un semnal puternic al tensiunilor politice dintre cele două țări și alimentează speculațiile privind posibile acțiuni militare viitoare.

Această machetă, ca și altele dinaintea ei, pare să indice intențiile și atenția Chinei, deși utilizarea sa este incertă, scrie Business Insider.

China se angajează adesea într-un comportament agresiv și coercitiv care îi alarmează pe vecinii săi, desfășoară un efort semnificativ de consolidare și modernizare militară și nu a renunțat niciodată la utilizarea forței ca opțiune pentru a realiza unificarea cu Taiwanul.

Război Gaza. SUA va furniza bombe și avioane de război Israelului

Imaginile cu ținta simulată, situată în deșertul din zona Ligii Alxa din Mongolia interioară din nordul Chinei, au început să circule pe rețelele de socializare la începutul acestei săptămâni. Analistul taiwanez în domeniul apărării Joseph Wen a postat luni imaginea din satelit, precum și o hartă comparativă a zonei reale din Taipei.

Wen a remarcat că, deși China a creat anterior o replică a clădirii biroului președintelui Taiwanului într-o altă zonă, mai exact Zhurihe, această machetă a acoperit o mare parte din zona înconjurătoare a biroului și a fost amplasată în ceea ce părea a fi un poligon de antrenament pentru bombardament aerian și artilerie.

Alertă militară: Italia a interceptat avioane ruseşti deasupra Mării Baltice

În comparație cu o hartă reală a zonei, macheta pare relativ realistă, drumurile și împrejurimile biroului prezidențial semănând foarte mult cu locul real din capitala Taiwanului, Taipei. 

朱日和的是總統府,但這次內蒙古阿拉善左旗的佈景,準確來說是博愛特區,不過性質似乎不同,阿拉善的比較像炸射靶場。 https://t.co/ESWXMwthKg pic.twitter.com/kymsQJgaRH

— Joseph.W 約瑟 (@JosephWen___) March 26, 2024

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.