Acasă Noutăți Cea mai mare macara operațională de pe coasta de est a Statelor Unite a fost adusă pentru a curăța resturile podului din Baltimore

Cea mai mare macara operațională de pe coasta de est a Statelor Unite a fost adusă pentru a curăța resturile podului din Baltimore

de Comunicatul
0 comentariu

Cea mai mare macara operațională de pe coasta de est a Statelor Unite a fost adusă în portul Baltimore, și este gata să înceapă curățarea resturilor podului Francis Scott Key, la câteva zile după ce o navă cargo s-a izbit de unul dintre stâlpii de susținere și a provocat prăbușirea acestuia, relatează Reuters.

Vineri la prânz, echipele de intervenție încă evaluau pagubele. Macaraua, care poate ridica până la 1.000 de tone, a sosit joi noapte și va începe probabil să scoată resturile din apă sâmbătă dimineața, potrivit purtătorului de cuvânt al Pazei de Coastă, Carmen Carver. O a doua macara este pe drum și va sosi curând pentru a ajuta la degajarea resturilor, a mai spus ea.

Autoritățile de stat și federale sunt concentrate pe curățarea zonei care blochează activitatea portului Baltimore, deja aglomerat, și pe reconstrucția cât mai urgentă a podului.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta.

Șase muncitori care lucrau la calea de rulare a podului au murit.

Scafandrii au recuperat două cadavre ale muncitorilor dispăruți, și se crede că restul de patru sunt prinși sub apă. Toți erau imigranți din Mexic și America Centrală.

Găsirea trupurilor celor dispăruți este prioritatea principală, a declarat, joi, guvernatorul Maryland, Wes Moore, într-o conferință de presă. Echipajele trebuie, de asemenea, să evalueze modul de îndepărtare a navei blocate, încărcată cu mii de containere și prinsă de resturile de pod.

„Nava este aproape la fel de lungă ca Turnul Eiffel, și are resturile podului peste ea. Vorbim de 3.000 sau 4.000 de tone de oțel care stau deasupra acelei nave, așa că avem de lucru”, a spus Moore la conferința de presă de joi.

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.