Acasă Noutăți Ce spune un consilier prezidențial ucrainean despre numirea noului ministru rus al apărării. „Va fi o ţară militaristă”

Ce spune un consilier prezidențial ucrainean despre numirea noului ministru rus al apărării. „Va fi o ţară militaristă”

de Comunicatul
0 comentariu

Alegerea unui economist ca ministru al apărării în Rusia arată cât de departe merge Moscova pentru a-şi reforma economia astfel încât să răspundă necesităţilor de război, a decrat luni consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Andrei Belousov, fost vicepremier, a fost propus duminică de preşedintele rus Vladimir Putin pentru postul de ministru al apărării în noul guvern, în locul lui Serghei Şoigu, care urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

„Rusia îşi aşază aproape toată economia pe un făgaş militar. Va fi o ţară militaristă şi economia sa va fi construită exclusiv astfel încât să producă pentru armată”, a declarat Mihailo Podoliak pentru Reuters, potrivit Agerpres.

În condiţiile în care Ucraina este depăşită ca arme şi oameni pe câmpul de luptă, forţele ruse avansează încet în regiunea estică Donbas şi pregătesc un nou asalt în regiunea nord-estică Harkov, scrie Reuters.

Podoliak a mai notat că războiul se află într-o etapă crucială, după 27 de luni de lupte, şi a făcut apel la înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei, reiterând totodată apelul Kievului la creşterea sprijinului militar occidental.

Ucraina are nevoie de mai multă putere aeriană, „mai multe capacităţi cu rază lungă de acţiune, mai multă muniţie, pentru că este o fază definitorie a războiului care va determina lumea postbelică”, a susţinut el.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.