Acasă Noutăți Ce este metoda Arbatachar prin care a fost torturat Adrian Kreiner – Detalii șocante de la anchetatori

Ce este metoda Arbatachar prin care a fost torturat Adrian Kreiner – Detalii șocante de la anchetatori

de Comunicatul
0 comentariu

Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar, spun procurorii. Din garaj, suspecții au intrat în casă, unde, la parter, în living, se afla Adrian Kreiner. „În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar». Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

Acesta a explicat că, la plecarea din locuinţă, după comiterea faptei, suspecţii au acoperit corpul şi capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. „În timpul activităţii infracţionale, suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei, doi dintre cei trei bărbaţi au urcat unde se afla fiica victimei şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii”, a mai afirmat procurorul.

Acesta a mai povestit că, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat și le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. „Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul.

După comiterea faptei, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

„În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecţi şi suspecta au părăsit cu certitudine ţara”, a mai spus procurorul.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.