Acasă Noutăți Ce carnet de șmecher avea Nicolae Ceaușescu! Era membrul 0000001 în Partidul Comunist – FOTO

Ce carnet de șmecher avea Nicolae Ceaușescu! Era membrul 0000001 în Partidul Comunist – FOTO

de Comunicatul
0 comentariu
Nicolae Ceaușescu în uniformă militară, anii 50 (foto via  P. Opris FB)
Nicolae Ceaușescu în uniformă militară, anii 50 (foto via P. Opris FB)

În perioada comunistă, carnetul de membru de partid era un document aproape la fel de important ca și actul de identitate. Pentru cei care făceau parte din forurile de conducere exista o carte de evidență personală, care oferea mult mai multe detalii despre cariera politică a titularului. Nicolae Ceaușescu, președinte al României și lider al Partidului Comunist, a fost privilegiat și la acest capitol, el fiind deținătorul carnetului cu numărul 000.000.1, altfel spus primul dintr-un milion.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a postat imaginile scanate ale “Cărții de evidență personală a membrului P.C.R. No 0000001”, Nicolae Ceaușescu, din 1980. Documentul face parte din fondul declasificat “Dosare cabinet 𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗮𝗲 𝗖𝗲𝗮𝘂𝘀̧𝗲𝘀𝗰𝘂: (1978-1989)”.

Din cartea de evidență personală aflăm că Nicolae Ceaușescu era doctor în economie, în științe politice și Honoris Causa al Universităților din București, Ecuador, San Marcos, Liban, Buenos Aires, Sur – Bahia Blanca, Nisa, Filipine, Yucatán, Teheran, deținător al titlului de onoare suprem Erou al Republicii Socialiste România și al altor ordine și decorații, General locotenent, membru în Comitetul Central al Partidului Comunist din România, Deputat în Marea Adunare Națională, Președinte al Republicii Socialiste România, Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, Președinte al Frontului Democrației și Unității Socialiste.

Din același document aflăm prin ce închisori s-a perindat fostul lider comunist în perioada “ilegalistă” 1933 – 1945, dar și faptul că ar fi știut și limba franceză, pe lângă rusa obligatorie. De altfel un comentariu ironic sugerează că acesta ar fi motivul “rârâielii” lui Nicolae Ceaușescu. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.