Acasă Noutăți Caz șocant în China: Patru profesori americani au fost înjunghiați într-un parc. Poliția a arestat un suspect

Caz șocant în China: Patru profesori americani au fost înjunghiați într-un parc. Poliția a arestat un suspect

de Comunicatul
0 comentariu

Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost înjunghiați, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

ACTUALIZARE: Poliția chineză a anunțat marți că un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost arestat, informează DW.

Conform autorităților chineze, suspectul se plimba în parc în momentul în care s-a ciocnit de unul dintre cei patru americani, după care i-a înjunghiat.

Incidentul a fost considerat „izolat” și niciunul dintre cei înjunghiați nu a suferit răni care să le pună viața în pericol.

„Toți cei răniți au fost trimiși la spital și au primit îngrijiri medicale, cu toții sunt în afara oricărui pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe. „China este în general cunoscută drept o țară sigură”, a adăugat acesta.

Știrea inițială:

Atacurile asupra cetăţenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. Numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic decât în Statele Unite sau Europa de Vest.

Colegiul Cornell, situat în statul american Iowa, a precizat că cei patru americani lucrează ca profesori pentru această instituţie de învăţământ superior şi participau la un schimb academic în China.

Ei au fost răniţi într-un „incident grav”, a subliniat universitatea.

„Am fost în contact cu toţi cei patru profesori şi îi asistăm în această perioadă. Nu au existat studenţi care să participe la acest program”, a declarat preşedintele colegiului, Jonathan Brand, potrivit DPA.

O membră din Iowa a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Ashley Hinson, a scris pe X că este „îngrozită” că cei patru americani au fost „înjunghiaţi brutal”.

La rândul său, Adam Zabner, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Iowa, a declarat pentru Reuters că fratele său este una dintre victime.

„Fratele meu, David Zabner, a fost rănit la braţ în timpul unui atac prin înjunghiere în timp ce vizita un templu din oraşul Jilin, China”, a spus el.

Grupul vizita un templu din Parcul Beishan când au fost atacaţi de un bărbat cu un cuţit, a adăugat el. Nu există încă informaţii despre motivul atacului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că este „la curent cu relatările privind incidentul din Jilin”, un oraş din nord-estul Chinei, situat în provincia cu acelaşi nume.

Autorităţile chineze nu au făcut încă niciun comentariu despre acest presupus atac.

Editor : Bianca Chirilă

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.