Acasă Noutăți Câți amanți a avut Regina Maria, cu știința Regelui Carol?

Câți amanți a avut Regina Maria, cu știința Regelui Carol?

de Comunicatul
0 comentariu

Regina Maria a României și-a purtat coroana cu demnitate, dar a avut grijă să-și bucure sufletul și trupul ori de câte ori a avut ocazia. Una dintre explicațiile pentru care s-a refugiat în brațele amanților a fost aceea că nu a găsit dragoste la Ferdinand I, cel care a urcat pe tron în anul 1914.

„Relaţiile intime dintre soţi erau inexistente. Ferdinand ştia exact care erau relaţiile soţiei sale cu Barbu Ştirbey, dar le accepta, se obişnuise cu infidelitatea ei, iar pe prinţ îl preţuia pentru inteligenţa şi tactul său. Îi cerea întotdeauna sfatul, mai ales că Ştirbey, cumnatul lui Ion I.C.Brătianu, era întotdeauna bine informat. Ferdinand ajunsese până într-acolo încât nu mai lua nicio hotărâre importantă fără a-l consulta pe Ştirbey. Acesta nu se manifesta niciodată în public, îi plăcea să stea în umbră, să savureze rezultatul manevrelor sale materializate în deciziile regale”, scrie istoricul Ioan Scurtu, autorul seriei „Istoria românilor în timpul celor patru regi“, citat de shtiu.ro.

Pe lângă principele Știrbei, printre amanții Reginei s-au mai numărat colonelul canadian Josh Boyle, precum și aristocratul britanic Waldorf Astor, strănepot al celebrului magnat american. Mai mult, dintre cei şase copii ai cuplului regal, se ştie sigur că ultimii doi au fost concepuţi împreună cu prinţul Barbu Ştirbey, Regele Ferdinand acceptând această situație.

bunește?

Se spune că la evenimentele restrânse la care participau împreună, Ferdinand I, cel care nu era un bărbat cu simțul umorului foarte dezvoltat, spunea cu ironie: „Vino, mamă a celor patru copii ai mei!”. În acte, cuplul Regal avea șase copii (Carol al II-lea, Principesa Elisabeta a II-a, Principesa Maria, Principele Nicolae, Principesa Ileana și Principele Mircea).

Ba mai mult, nici Carol al II-lea, primul născut, nu rata ocazia să-și ironizeze surorile. Se spune că atunci când prinţul Barbu Ştirbey venea la Palat, Principele Carol o șicana pe sora sa mai mică Ileana spunându-i: „Uite-l pe tac-tu!”.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.