Acasă Noutăți Cât câștigă un europarlamentar. Suma uriașă lunară pentru care se bat, de fapt, candidații la alegerile de mâine

Cât câștigă un europarlamentar. Suma uriașă lunară pentru care se bat, de fapt, candidații la alegerile de mâine

de Comunicatul
0 comentariu

Cum alegerile europarlamentare bat la ușă, se pune întrebarea: ce salariu are un europarlamentar și cât de mare este suma pe care o primește zilnic? Cu toate că pot fi persoane care aspiră la această poziție din motive nobile, suma uriașă oferită lunar de Parlamentul European dă de bănuit faptul că mulți sunt atrași de beneficiile financiare pe care le oferă statutul de europarlamentar.

Un europarlamentar primește lunar un venit considerabil, format din mai multe componente: salariu de bază, indemnizație, diurnă și alte sume decontate de către instituția europeană. În total, venitul unui europarlamentar poate ajunge la aproximativ 18.000 de euro pe lună.

Dacă luăm în considerare faptul că într-o lună obișnuită sunt 22 de zile lucrătoare, rezultă că un europarlamentar câștigă aproximativ 818 euro pe zi, adică echivalentul a peste 4000 de lei pentru o zi de muncă.

Din ce este compus salariul unui europarlamentar?

Salariul de bază este de 10.075,18 euro brut și 7.853,89 euro net, după deducerea impozitelor UE și a contribuțiilor la asigurări, bani care provin din bugetul Parlamentului European. 

Cel mai în vârstă student din România a absolvit, sâmbătă, Universitatea “1 Decembrie 1918″din Alba Iulia. Evenimentul, marcat cu ropote de aplauze

În afară de salariul de bază, fluturașul de salariu al unui europarlamentar include diferite alte elemente, printre care indemnizația pentru cheltuieli generale, care se ridică la 4.950 de euro lunar. Această sumă este destinată acoperirii diverselor cheltuieli, cum ar fi echipamentele și software-ul pentru birou, telefoanele mobile, abonamentele la internet și, în anumite cazuri, chiriile birourilor din țara în care sunt aleși. Membrii Parlamentului European sunt obligați să raporteze aceste cheltuieli online, garantând astfel transparența financiară.

În plus, se includ și diurna în valoare de 350 de euro pe zi, care acoperă cheltuielile pentru cazare, masă și alte necesități zilnice. Cu toate acestea, suma totală pe care un parlamentar o poate primi depinde de prezența sa în Parlamentul European și de semnarea unui registru de prezență, fiind legată de numărul de voturi la care participă.

Iar lista beneficiilor nu se oprește aici. Europarlamentarii mai primesc rambursări pentru călătoriile oficiale, având limite stabilite pentru tarifele de avion și tren, și indemnizații pentru cheltuieli medicale. La finalul mandatului, ei pot beneficia de o indemnizație de concediere echivalentă cu o lună de salariu pentru fiecare an de mandat.

Pe lângă acestea, există și beneficii indirecte, cum ar fi pensiile și alocațiile pentru personalul angajat, care este remunerat din bugetul Parlamentului European. Aceste beneficii sunt supuse regulilor stricte și monitorizate pentru a preveni conflicte de interese sau abuzuri. În ceea ce privește asistenții, fiecare europarlamentar dispune de un buget total de aproximativ 28.000 de euro, pe care trebuie să-l distribuie în funcție de numărul de consilieri de care are nevoie.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.