Acasă Noutăți Biden spune că „mâine” este posibilă o încetare a focului în Gaza, dacă Hamas eliberează ostaticii

Biden spune că „mâine” este posibilă o încetare a focului în Gaza, dacă Hamas eliberează ostaticii

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele SUA Joe Biden a afirmat că o încetare a focului este posibilă “mâine” în războiul dintre Israel şi Hamas, dacă gruparea palestiniană eliberează ostaticii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

“Mâine ar putea exista o încetare a focului dacă Hamas eliberează ostaticii”, a dat asigurări Biden în cursul unei recepţii de strângere de fonduri, în apropiere de Seattle, nord-vestul Statelor Unite, la locuinţa unui fost director Microsoft, după ce a evitat subiectul în circumstanţe similare vineri.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, ucigând peste 1.170 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, peste 250 de persoane au fost răpite, iar 128 sunt în continuare captive în Gaza, dintre care se crede că 36 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a promis că va “anihila” Hamas, aflat la putere în Gaza din 2007, şi că va elibera ostaticii, şi a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 34.971 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Editor : I.C

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.