Acasă Noutăți Avioanele de luptă pe autostradă, IMAGINI incredibile. Un stat european a revenit la strategiile din Războiul Rece – FOTO

Avioanele de luptă pe autostradă, IMAGINI incredibile. Un stat european a revenit la strategiile din Războiul Rece – FOTO

de Comunicatul
0 comentariu
Un avion de luptă a decolat de pe autostradă (foto: Schweizer Armee)
Un avion de luptă a decolat de pe autostradă (foto: Schweizer Armee)

Amplificarea temerilor legate de o extindere a conflictului din Ucraina face o serie de state europene să revină la proceduri puse la punct în perioada Războiului Rece, conflictul geopolitic dintre statele fostul bloc comunist din jurul URSS și statele occidentale aliate SUA.

Astfel, elevețienii care locuiesc în zona Lacului Neuchatel au avut surpriza să vadă cum avioane de luptă F/A-18 Hornet au aterizat pe autostradă. Forțele aeriene de luptă ale Confederației Alpine au efectuat ultima dată un exercițiu similar în urmă cu 33 de ani, scrie Defense România.

„Din cauza situației internaționale tensionate, forțele noastre aeriene trebuie să fie pregătite pentru orice”, a spus comandantul adjunct al Forțelor Aeriene Elvețiene, generalul de brigadă Christian Oppliger, despre manevrele, care au avut loc sub numele de cod Alpha Uno, potrivit Reuters.

„Piloții au efectuat o aterizare perfectă”, a adăugat generalul, adăugând că viteza aeronavelor în momentul aterizării pe asfalt era de 260 de kilometri pe oră.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.