Acasă Noutăți Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: În Noua Caledonie este stare de urgenţă

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franța: În Noua Caledonie este stare de urgenţă

de Comunicatul
0 comentariu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, mai exact pentru Noua Caledonie, unde a fost instituită starea de urgenţă, în contextul revoltelor şi al violenţelor.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Noua Caledonie că preşedintele Republicii Franceze a decretat stare de urgenţă în teritoriul francez de peste mări, pentru a face faţă încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spaţiu.

Decretul menţionat a intrat în vigoare în 15 mai, ora 20:00 (ora Parisului).

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea Sfaturi de călătorie, disponibilă la adresa web https://www.mae.ro/node/1533, care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

Editor : C.L.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.