Acasă Noutăți Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear

Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear

de Comunicatul
0 comentariu

Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear

Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear / Sursa foto - Profimedia
Avertisment din partea șefului ONU. Inteligența artificială poate duce la un război nuclear / Sursa foto – Profimedia

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat un avertisment șocant referitor la riscurile crescânde asociate utilizării extinse a inteligenței artificiale. Într-o declarație recentă, Guterres a subliniat că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor AI poate amplifica pericolul unui război nuclear, ceea ce plasează omenirea într-o situație extrem de critică, comparabilă cu “o muchie de cuțit”.

Antonio Guterres avertizează omenirea

În cadrul unei întâlniri anuale a Asociației SUA pentru Controlul Armelor (ACA) din Washington, mesajul lui Antonio Guterres a fost transmis prin intermediul unui videoclip. Secretarul General al ONU a subliniat importanța respectării stricte a obligațiilor de neproliferare de către statele deținătoare de arme nucleare și necesitatea unui consens internațional pentru a evita utilizarea acestor arme devastatoare.

„Acordurile concepute pentru a preveni utilizarea, testarea și proliferarea armelor nucleare slăbesc”, a avertizat Guterres.

Riscurile AI și proliferarea armelor nucleare

La peste trei decenii de la sfârșitul Războiului Rece, atât Statele Unite cât și Rusia mențin un număr semnificativ de rachete balistice în stare de alertă, pregătite pentru lansare în doar câteva minute. Aceasta alimenta temerile că, pentru a-și întări capacitățile de descurajare, aceste țări ar putea simplifica procedurile de lansare folosind inteligența artificială.

În acest context, acum doi ani, Statele Unite, Marea Britanie și Franța au emis o declarație comună subliniind necesitatea „menținerii controlului uman” asupra lansărilor nucleare. În schimb, Rusia și China nu au făcut încă o declarație similară.

Avertismentul lui Antonio Guterres subliniază necesitatea unei abordări responsabile și conștiente în gestionarea tehnologiilor avansate. Guterres a insistat asupra faptului că o gestionare neadecvată a inteligenței artificiale ar putea declanșa un potențial dezastru nuclear, cu consecințe devastatoare pentru întreaga omenire.

Astfel, mesajul său atrage atenția asupra nevoii urgente de colaborare internațională și de implementare a unor măsuri de precauție stricte pentru a preveni un scenariu catastrofal.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.