Acasă Noutăți Atac cu rachete rusești la cel mai mare spital de copii. S-au înregistrat cel puțin 20 de morți

Atac cu rachete rusești la cel mai mare spital de copii. S-au înregistrat cel puțin 20 de morți

de Comunicatul
0 comentariu

Detalii despre atacul de la spitalul de pediatrie

 Rusia a lansat peste 40 de rachete care au lovit diverse orașe ucrainene, distrugând infrastructura, clădirile comerciale și rezidențiale. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că bombardamentele au lovit și cel mai mare spital de copii din Kiev, provocând pagube semnificative.

În Kiev, șapte persoane au fost ucise și cel puțin 25 rănite, conform autorităților locale. În orașul natal al președintelui Zelenski, alte 10 persoane au fost ucise și 31 rănite, a anunțat primarul Oleksandr Vilkul. În Pokrovsk, trei persoane și-au pierdut viața după ce rachetele au lovit o instalație industrială, a raportat guvernatorul regiunii Donetsk.

Ce au transmis autoritățile

„Toate serviciile sunt implicate pentru a salva cât mai mulți oameni posibil,” a spus președintele Zelenski într-un mesaj pe Telegram. „Întreaga lume ar trebui să-și folosească toată determinarea pentru a pune capăt acestor atacuri rusești.” Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a subliniat că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai severe de la începutul conflictului.

Spitalul de pediatrie din Kiev a suferit avarii serioase: ferestrele au fost sparte, iar panourile smulse. Părinții cu copii în brațe au fost văzuți ieșind din clădire, mulți dintre ei fiind în stare de șoc și plângând.

Măsuri de siguranță în urma atacurilor

După exploziile care au avut loc în jurul orei locale 10:30, administrația militară a orașului a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi și să nu iasă până când alarma de raid aerian nu se oprește.

În același timp, premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping pentru a discuta despre un potențial acord de pace în Ucraina, într-o vizită neașteptată la Beijing. Această întâlnire a avut loc pe fondul intensificării bombardamentelor aeriene rusești asupra centrelor populate ucrainene și a infrastructurii.

Șeful de cabinet al președintelui Zelenski, Andri Iermak, a menționat că atacurile au avut loc într-un moment al zilei în care străzile erau pline de oameni. Deși Moscova a negat în repetate rânduri că vizează civili, dovezile sugerează contrariul, cu numeroase locuințe, școli și spitale lovite de rachete sau drone rusești.

Another war crime, another low. How much longer are allies going to tolerate the deliberate killing of Ukrainians? Meanwhile, the number of victims in Kyiv has increased to 11. pic.twitter.com/zvZN7tTIEC

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) July 8, 2024

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.