Acasă Noutăți Armata britanică a eliminat regula care le interzicea militarilor să poarte barbă. Sunt totuși impuse câteva condiţii

Armata britanică a eliminat regula care le interzicea militarilor să poarte barbă. Sunt totuși impuse câteva condiţii

de Comunicatul
0 comentariu

Soldaţii şi ofiţerii armatei britanice vor avea de acum înainte dreptul să poarte barbă, dar cu respectarea unor condiţii, după ce a fost revocată o regulă aplicată de mai mult de un secol, scrie vineri publicaţia The Times, preluată de agenţiile DPA şi EFE.

Conform noii reguli, bărbile şi mustăţile militarilor britanici vor trebui să fie îngrijite corespunzător şi le vor fi verificate periodic de superiori. Noua politică, aprobată şi de regele Charles, stabileşte că este permisă numai „o barbă completă”, fără creşteri „neuniforme”, de asemenea fără culori „exagerate” şi având lungimea cuprinsă între 2,5 mm şi 25,5 mm.

Schimbarea a fost salutată de ministrul britanic al apărării, Grant Shapps. „În condiţiile în care recrutarea în armată este o prioritate şi un sondaj recent YouGov arată că majoritatea bărbaţilor, 54%, spun că în prezent poartă barbă sau mustaţă, am cerut armatei revizuiască formal interdicţia depăşită de a purta barbă. Astăzi, această schimbare normală a regulilor a fost făcută”, a declarat ministrul.

Totuşi, mai precizează armata britanică, soldaţii şi ofiţerii vor fi în continuare obligaţi să se radă când situaţii operaţionale sau altele de natură profesională impun acest lucru, potrivit surselor citate de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.