Acasă Noutăți Apariție rară a regelui Charles împreună cu prinţul William. Moștenitorul tronului a primit o funcție importantă

Apariție rară a regelui Charles împreună cu prinţul William. Moștenitorul tronului a primit o funcție importantă

de Comunicatul
0 comentariu

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii i-a predat fiului său, prinţul William, un înalt grad militar deţinut în cadrul Forţelor Aeriene britanice, în cadrul unei ceremonii desfăşurate luni. Evenimentul a marcat o rară apariţie comună a celor doi, în timp ce regele îşi accelerează revenirea la îndatoririle publice după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Charles i-a conferit lui William gradul de colonel-şef al Forţelor Aeriene britanice, o funcţie pe care monarhul în vârstă de 75 de ani a deţinut-o timp de 32 de ani, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ceremonia a avut loc în faţa unui elicopter Apache, sub privirile personalului de serviciu, la Muzeul Aviaţiei Militare din sudul Angliei. Funcţia de colonel-şef (colonel-in-chief) este mai degrabă ceremonială, iar posesorul său are rolul de a menţine legătura între corpul de armată şi familia regală.

„Este, cu adevărat, un pilot foarte bun”, a declarat regele Charles despre fiul său. Prinţul William a fost pilot de elicopter de căutare şi salvare în cadrul Forţelor Aeriene britanice.

Această vizită a fost cel mai recent angajament al lui Charles al III-lea de la momentul revenirii la îndatoririle publice, la sfârşitul lunii aprilie, la aproape trei luni după ce Palatul Buckingham a anunţat că regele este tratat pentru un tip de cancer.

„Aveţi grijă de voi”

Prinţul William, în vârstă de 41 de ani, a luat, de asemenea, o pauză de la îndatoririle sale oficiale, timp de mai multe săptămâni, în lunile martie şi aprilie ale acestui an, pentru a petrece timp cu soţia sa, Kate, după ce aceasta a anunţat că urmează chimioterapie pentru cancer.

William a declarat vineri că soţia sa „se simte bine”.

La ceremonia de luni, regele Charles a declarat că îşi ia rămas bun cu „tristeţe”, precizând însă că Forţelor Aeriene britanice va fi „din ce în ce mai puternice” sub conducerea fiului său.

„Aveţi grijă de voi şi nu vă pot spune cât de mândru am fost să mă aflu alături de voi în tot acest timp”, a spus monarhul.

Transferul rolului a fost anunţat în luna august a anului trecut, după ascensiunea pe tron a regelui Charles.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.