Acasă Noutăți Anunț pentru românii cu rate la bancă. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2024

Anunț pentru românii cu rate la bancă. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2024

de Comunicatul
0 comentariu

Anunț pentru românii cu rate la bancă. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2024

Anunț pentru românii cu rate la bancă. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2024
Anunț pentru românii cu rate la bancă. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2024

Luna iulie 2024 aduce schimbări semnificative pentru românii cu credite bancare, precum și pentru cei care intenționează să își achiziționeze o locuință. Românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, vor observa o mică reducere a ratelor datorită scăderii cotației IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor), care va coborî de la 5,90% la 5,86%.

Această ajustare va avea un impact pozitiv, chiar dacă modest, asupra ratelor lunare. De exemplu, pentru un credit ipotecar de 50.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară va scădea cu aproximativ 7 lei, începând cu 1 iulie. Această reducere vine după o perioadă de doi ani în care ratele au crescut cu peste 600 de lei.

Anunț pentru persoanele care intenționează să facă un credit

În schimb, cei care intenționează să acceseze un credit ipotecar se vor confrunta cu costuri mai mari. Prețurile apartamentelor noi din marile orașe continuă să crească, atingând niveluri record. Specialiștii estimează că în București, prețul mediu va ajunge la 1723 euro pe metru pătrat, marcând o creștere anuală de peste 11%. De asemenea, apartamentele vechi au atins un nou maxim, cu un preț mediu de 1705 euro pe metru pătrat.

Această tendință de creștere a prețurilor este vizibilă și în alte mari orașe precum Brașov și Iași. În plus, cei care nu dețin o locuință și nici nu intenționează să achiziționeze una, vor trebui să plătească mai mult pentru chirie. Datele oficiale arată o creștere medie a chiriilor cu 11% în ultimul an.

Astfel, luna iulie 2024 aduce atât ușoare reduceri pentru cei cu credite existente, cât și creșteri semnificative ale costurilor pentru cei care doresc să își cumpere o locuință sau să închirieze una.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.