Acasă Noutăți Anunț bombă de la Guvern. Vineri ar putea fi DESECRETIZATE documentele privind litigiul Roşia Montană – SURSE

Anunț bombă de la Guvern. Vineri ar putea fi DESECRETIZATE documentele privind litigiul Roşia Montană – SURSE

de Comunicatul
0 comentariu
Dosarul Roșia Montană e una dintre cele mai controversate afaceri din ultimele decenii
Dosarul Roșia Montană e una dintre cele mai controversate afaceri din ultimele decenii

Guvernul ar putea desecretiza vineri documentele privind litigiul Roşia Montană, au precizat joi surse guvernamentale, citate de news.ro. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunţat, recent, că va face publice toate documentele privind deciziile politice şi administrative care au dus la pierderea procesului de către România.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat un Memorandum privind aprobarea împuternicirii Ministerului Finanţelor pentru contractarea de servicii de asistenţă juridică şi reprezentare în vederea asigurării reprezentării României în această cauză.

Premierul Marcel Ciolacu anunţa că până în data de 10 februarie va veni o decizie definitivă în cazul Roşia Montană şi că s-a obişnuit ca notele de plată să-i vină lui, ca prim-ministru, în acest context invocând şi procesul cu Pfizer.

PSD l-a acuzat pe fostul premier Dacian Cioloş că este principalul vinovat pentru situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană şi la fel de vinovat este şi premierul Orban care a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce Guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii până la soluţionarea litigiului”.

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a răspuns, luni, acuzaţiilor aduse de PSD, arătând că formaţiunea ”a ales să îl apere pe Ponta pentru prejudiciile şi dezastrul Roşia Montană, unde orice om de bun-simţ vede în documente că este singurul vinovat, şi să se scufunde împreună cu el”.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.