Acasă Noutăți Alunecări de teren în Elveția. Mai multe persoane au fost evacuate cu un elicopter

Alunecări de teren în Elveția. Mai multe persoane au fost evacuate cu un elicopter

de Comunicatul
0 comentariu

Nouă sate din Elveția au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele săptămâni. În regiunea sudică Grisons din Elveţia viiturile au provocat o alunecare de teren pe drumul de acces spre Valea Muggio, din apropierea frontierei cu Italia, conform unui anunţ făcut duminică de serviciile de urgenţă din oraşul Mendrisio, transmite DPA, citează Agerpres.

Ploile torențiale fac ravagii în regiunile Grisons și Ticino de trei weekend-uri la rând. Ambele regiuni sunt importante destinații turistice. 

Șase persoane au murit în urmă cu o săptămână în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din valea Maggia din Ticino, iar în urmă cu patru săptămâni patru persoane au fost luate de viitură în valea Mesolcina sau Misox din Grisons. Nouă persoane au fost evacuate cu ajutorul unui elicopter din calea ploilor, iar alți localnici din cele două zone s-au mutat temportar la rude sau la prieteni înainte de închiderea drumurilor de acces. 

Autoritățile au emis mai multe avertismente pentru ca oamenii să nu se apropie de cursurile de ape, de stâncile abrupte şi să evite să intre în pivniţe. De asemenea, autoritățile locale, i-au îndemnat pe cei care au posibilitatea, să-și mute temporar locuințele. Însă în ciuda tuturor acestor avertismente mulți localnici nu au vrut să plece din casele lor. 

În sudul regiunii Ticino au căzut 110 milimetri de precipitaţii în 24 de ore, 48 de milimetri căzând în doar 2 ore, conform serviciului meteorologic elveţian. Ploile urmează să scadă în intensitate în cursul serii de duminică.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.