Acasă Noutăți Alerte de raid aerian în cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei. Posibil atac cu rachete

Alerte de raid aerian în cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei. Posibil atac cu rachete

de Comunicatul
0 comentariu
Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media
Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Alerte de raid aerian au fost declanşate, joi dimineaţă, în cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei. Autorităţile regionale au avertizat asupra unui posibil atac cu rachete.

Compania de electricitate DTEK a anunţat că a procedat la întreruperea de urgenţă a energiei electrice în capitala Kiev, în regiunea Kievului, precum şi în regiunile Odesa şi Dnipropetrovsk din cauza existenţei unui pericol de atac de rachete, relatează Reuters şi Unian.

Aceasta este o măsură preventivă menită să împiedice deteriorarea semnificativă a infrastructurii energetice în cazul în care rachetele inamice vor ajunge la ţintă, notează Unian.

Comandamentului Grupului de operaţiuni Sud al armatei ucrainene a raportat o intensificare a activităţii aviaţiei ruse, în timp ce în Marea Neagră se află trei nave în larg cu o capacitate totală de 20 de rachete.

Ucrainenii au fost îndemnaţi de autorităţi să nu ignore semnalele de alertă aeriană şi să se ascundă în adăposturi.

„Chiar acum ar putea avea loc un nou posibil atac masiv cu rachete. Asistăm la o intensificare a activităţii aviaţiei strategice a inamicului din direcţia Mării Caspice”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a Grupului de operaţiuni Sud, Natalia Gumeniuk, în cursul telemaratonului matinal, conform Unian.

Forţele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac masiv cu drone kamikaze asupra Ucrainei, vizând în special capitala Kiev şi regiunile din centrul ţării, a indicat armata ucraineană, potrivit celor două agenţii de presă.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât toate cele 24 de drone, a indicat comandamentul militar al armatei în buletinul său informativ de dimineaţă.

„Există un pericol major de continuare a atacurilor aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei”, avertizează armata.

Administraţia regională din Kiev a indicat că 15 din cele 24 de drone au fost doborâte în jurul capitalei ucrainene şi că nu au existat pagube. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.