Acasă Noutăți ALERTĂ uriașă, la Tulcea! Pericol la granița României cu Ucraina: este posibil să cadă obiecte! S-a emis mesaj RO-ALERT

ALERTĂ uriașă, la Tulcea! Pericol la granița României cu Ucraina: este posibil să cadă obiecte! S-a emis mesaj RO-ALERT

de Comunicatul
0 comentariu
Pericol la granița României cu Ucraina: S-a emis mesaj RO-ALERT
Pericol la granița României cu Ucraina: S-a emis mesaj RO-ALERT

Oficialii au emis, sâmbătă, un mesaj RO-ALERT prin care îi sfătuiesc pe cei din județul Tulcea să se adăpostească pentru din cauza războiului din Ucraina. Vizate sunt localităţile din graniţa cu Ucraina. Populaţia este avertizată asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Autoritățile asigură oamenii că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse şi sunt sfătuiți să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

„Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina”, anunţă, sâmbătă dimineaţă, ISU Tulceca.

„De asemenea, este important ca populaţia să nu intre în panică, să sune la 112 şi să anunţe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României şi, să urmeze recomandările din mesaj. Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă”, a mai transmis sursa citată.

Localităţile în care a fost transmis mesajul RO-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Tulcea este singurul judeţ din România pe raza căruia lucrătorii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au descoperit anul trecut fragmente de drone folosite de Rusia în atacarea porturilor ucrainene de la Dunăre şi singurul în care militarii au construit două adăposturi pentru protejarea populaţiei. Unul dintre ele este folosit uneori ca loc de joacă de către copiii din zonă.

Război în Ucraina, ziua 865. 8 morţi şi zeci de răniţi în atacurile forțelor ruse asupra regiunii Doneţk – LIVE TEXT

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.