Acasă Noutăți Alertă portocalie de incendiu în Parcul Natural Porțile de Fier: Sute de hectare de vegetație uscată ard de 6 zile! Mai multe case sunt amenințate – FOTO/VIDEO

Alertă portocalie de incendiu în Parcul Natural Porțile de Fier: Sute de hectare de vegetație uscată ard de 6 zile! Mai multe case sunt amenințate – FOTO/VIDEO

de Comunicatul
0 comentariu

Peste 50 de pompieri sunt implicați în eforturile de stingere a incendiului, alături de 38 de pădurari, 5 rangeri, 11 jandarmi și numeroși voluntari. Intervenția este însă extrem de dificilă din cauza terenului abrupt și a curenților de aer care întrețin arderea, făcând zona greu accesibilă forțelor de intervenție.

Imagine

Operațiunile de stingere se desfășoară pe trei sectoare, cu echipe mixte care acționează de o parte și alta a versantului, între zona Tricule și Valea Roșie. Pentru a controla focul, se intervine și aerian, cu ajutorul a două aeronave Spartan ale MapN, care au lansat apă asupra focarelor de incendiu atât ieri, cât și astăzi.

Pentru sporirea capacității de intervenție au fost chemați și pompieri de la stațiile Vânju Mare și Strehaia, precum și de la garda din Baia de Aramă, toate aflate în structura ISU Drobeta al județului Mehedinți.

Imagine

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.