Acasă Noutăți Alertă într-un stat din SUA, din cauza poluării masive. Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu-și mai folosească mașinile

Alertă într-un stat din SUA, din cauza poluării masive. Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu-și mai folosească mașinile

de Comunicatul
0 comentariu

Autoritățile din Texas au îndemnat locuitorii din unele zone să folosească diferite moduri de transport, altele decât mașinile lor, deoarece poluarea cu ozon din stat atinge niveluri îngrijorătoare, transmite newsweek.com.

Autoritățile din Texas au cerut locuitorilor din Dallas-Fort Worth, Houston, Galveston și Brazoria să nu-și mai folosească mașinile, din cauza nivelurilor ridicate de ozon, cunoscut și sub numele de smog. 

Avertismentul vine la o zi după ce California s-a confruntat, de asemenea, cu niveluri ridicate de poluare a aerului și a avertizat oamenii să nu folosească mașinile personale și nici să utilizeze substanțe chimice până când nivelurile de ozon se îmbunătățesc.

Calitatea aerului se schimbă în funcție de ora din zi și de condițiile meteorologice, spun experții. Cu toate acestea, există factori care contribuie la niveluri neobișnuit de ridicate și persistente ale poluării cu ozon, cum ar fi căldura.

„Nivelurile ridicate de ozon, poluantul predominant pe timp de vară, vor duce probabil la o calitate slabă a aerului după-amiaza și la primele ore ale serii. Poluarea aerului cu ozon poate provoca probleme de sănătate, inclusiv probleme respiratorii”, mai spun ei. 

De asemenea, oamenii pot economisi energie prin setarea aparatelor de aer condiționat la o temperatură mai ridicată și limitarea utilizării echipamentelor alimentate cu benzină, cum ar fi mașinile de tuns iarba.

Editor : Bianca Chirilă

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.