Acasă Noutăți Alertă în sistemul medical: Sindicatele afiliate Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ declanșează miercuri o grevă de avertisment

Alertă în sistemul medical: Sindicatele afiliate Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ declanșează miercuri o grevă de avertisment

de Comunicatul
0 comentariu

Alertă în sistemul medical: Sindicatele afiliate Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ declanșează miercuri o grevă de avertisment

Sindicatele afiliate Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' declanșează miercuri o grevă de avertisment
Sindicatele afiliate Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ declanșează miercuri o grevă de avertisment

Sindicatele afiliate Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” vor organiza miercuri, între orele 12,00 – 13,00, o grevă de avertisment în unităţile sanitare publice.

“Această acţiune de protest exprimă susţinerea participanţilor pentru revendicările legitime ale angajaţilor din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creşterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflaţiei, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale şi desfăşurarea activităţii în diferite condiţii de muncă, eliminarea gravelor inechităţi salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG 19/2024)”, afirmă sindicaliştii, într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Potrivit comunicatului, la protest vor participa membri de sindicat şi alţi angajaţi care au semnat pentru grevă pe listele sindicatelor “Solidaritatea Sanitară”, protestul beneficiind şi de manifestările de solidaritate din partea altor angajaţi.

Reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” au precizat că organizarea şi desfăşurarea grevei de avertisment este făcută cu respectarea prevederilor legale în privinţa asigurării a celor puţin o treime din activitatea normală şi a funcţionării normale a tuturor serviciilor de urgenţă.

Șoc în Turcia! Opozantul lui Erdogan a murit în timp ce sărbătorea victoria

“Precizăm că suplimentar faţă de măsurile prevăzute de lege, pentru a proteja atât buna funcţionare a unităţilor sanitare în condiţiile specifice protestului cât şi posibilitatea exercitării efective a dreptului la grevă pentru angajaţii din sănătate, Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a solicitat în prealabil Guvernului încheierea unui acord privind procedura de desfăşurare a grevei în sistemul sanitar, acesta refuzând procedura suplimentară de protecţie”, se arată în comunicat.

Totodată, Federaţia “Solidaritatea Sanitară” susţine că a elaborat şi publicat un document de informare publică numit “Decalogul grevei de avertisment”, ce conţine instrucţiuni publice privind comportamentul angajaţilor pe perioada grevei de avertisment, informaţiile specifice acestuia fiind transmise pe toate canalele de informare ale organizaţiei.

Păcăleala Schengen: Pasagerii unui avion din România au fost controlați de poliție în aeroport. „Ne mută frontiera la ieșirea din avion”

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.