Acasă Noutăți Alegeri locale București 2024. Surse: S-a încheiat numărătoarea voturilor la Sectorul 1: George Tuță-36,61%, Clotilde Armand-35,92%

Alegeri locale București 2024. Surse: S-a încheiat numărătoarea voturilor la Sectorul 1: George Tuță-36,61%, Clotilde Armand-35,92%

de Comunicatul
0 comentariu

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. După trei zile de scandal, blocaj și tensiuni uriașe, George Tuță, candidatul PSD-PNL a câștigat primăria cu doar aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral. La sectorul 2, unde au fost probleme similare, încă întârzie rezultatele finale ale votului de duminică.

Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi.

Clotilde Armand acuză în continuare că i-au fost scăzute voturi „din pix”.

„Într-o singură secție verificată din nou am recurepat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, a scris ea în această dimineață pe Facebook.

Pe de altă parte, Tuță a spus în repetate rânduri că numărătoarea s-a făcut corect.

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a spus el.

Pe de altă parte, la Sectorul 2 numărătoarea nu s-a încheiat. Mai sunt de numărat 3 secții de vot și se preconizează ca astăzi, în jurul prânzului, să fie încheiată situația.

Editor : M.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.