Acasă Noutăți Alegeri locale Bucuresti 2024. Bătălia nervilor la sectoarele 1 și 2. Luptă strânsă între candidați

Alegeri locale Bucuresti 2024. Bătălia nervilor la sectoarele 1 și 2. Luptă strânsă între candidați

de Comunicatul
0 comentariu

Numărătoarea voturilor s-a lăsat cu scandal în Sectorul 1 și 2 al Capitalei. Sunt cozi uriașe la depunerea sacilor de voturi, iar oamenii se plâng că au stat și 30 de ore pentru a depune sacii la Biroul Electoral. Lupta este în continuare strânsă pentru câștigarea voturilor, atât George Tuță, cât și Rareș Hopincă sunt umăr la umăr cu contracandidații lor. Este contextul în care Marcel Ciolacu se dă deja câștigător.

Citește AICI informațiile despre primele rezultate parțiale la algerile locale 2024 în București

Radu Mihaiu: “Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”

ACTUALIZARE 22.10 Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă, luni seară, că încă nu s-a definitivat situaţia alegerilor la nivelul sectorului, acuzând că la o secţie de votare îi lipsesc din numărătoare 280 de voturi. ”Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a transmis Radu Mihaiu.

”Mulţumesc celor peste 52.000 de oameni care mi-au acordat încrederea. Mă onorează că faţă de 2020 peste 10.000 de oameni au confirmat că acest mandat a adus rezultate. Îmi cer scuze că până acum nu v-am zis nimic, dar nici la această oră nu există o situaţie clară pe numere. Acum, imediat după acest mesaj, intru la BES la numărătoarea unei secţii unde avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi”, a transmis, luni seară, Radu Mihaiu, într-un mesaj pe Facebook.

Acesta apreciază că se va mai discuta mult despre alegeri.

”Vom mai discuta o perioadă lungă despre alegeri. A fost un proces de vot cu extrem de multe probleme şi suspiciuni. Însă noi suntem pe baricade. Secţie cu secţie, vot cu vot, verificăm de 5 ori până când suntem sigur că rezultatul e cel pe care l-aţi exprimat voi prin vot”, a mai scris Mihaiu pe Facebook, anunţând că ”întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”.

Rareş Hopincă se situează pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 2, în urma alegerilor de duminică, actualul primar, Radu Mihaiu, aflându-se la mică distanţă în urma sa, relevă rezultatele parţiale ale scrutinului.

Rareş Bogdan: La Sectorul 1 se întâmplă lucruri de o gravitate absolută

ACTUALIZARE 22.00 Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a făcut, luni seară, apel la organizatorii alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei să ia o decizie în privinţa oamenilor care lucrează la centralizarea proceselor verbale şi la predarea buletinelor de vot în urma scrutinului electoral, având în vedere că aceşti oameni lucrează de 42 de ore în continuu.

”La Sectorul 1se întâmplă lucruri de o gravitate absolută. Am stat de vorbă cu oameni care nu au dormit de 42 de ore, care nu mai au mâncare, apă, pentru a preda buletinele de vot. Sacii cu buletine de vot stau pe caldarâm. Am solicitat ca Jandarmeria să păzească fiecare vot, pentru a nu exista niciun fel de acuzaţii, e o organizare cât se poate de proastă, extrem de proastă. Oamenii când m-au văzut erau cu lacrimi în ochi. Mi-au spus «Domnul Borgan, stăm de 42 de ore, nu merită banii pe care îi primim pentru a rămâne şi a fi umiliţi»”, a declarat Rareş Bogdan, luni seară, la Biroul Electoral Sector 1.

De asemenea, Rareş Bogdan i-a transmis primarului în funcţie al Sectorului 1, Clotilde Armand, să îşi recunoască înfrângerea în aceste alegeri.

”Aceste lucruri arată că se doreşte să-i ducă pe aceşti oameni la disperare, pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nu putem să ne gândim. Este vorba despre votul pe care cetăţenii Sectorului 1 l-au dat, doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri (…) Doamna Armand să lase deoparte acest comportament care nu arată ca un comportament european şi să  îşi accepte înfrângerea pentru că oamenii au votat într-un fel, numărătoarea este cât se poate de clară, haideţi să predăm buletinele de vot şi să vedem câştigătorul pentru că nu putem să aşteptăm la nesfârşit şi să aşteptăm ca în urmă cu 4 ani de zile ca la masa verde sau sub birou cineva să rătăcească nişte voturi sau să rătăcească ştampila pentru a fi anulate”, a spus Rareş Bogdan.

ACTUALIZARE 19.45 Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat Biroului Electoral să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD.

Ea a propus ca „sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă spune că nu i-a răspuns nimeni la aceste solicitări. Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

Știrea inițială

Potrivit ultimelor rezultate de la BEC, la sectorul 1, George Tuță are 36,29% din voturi, iar Clotilde Armand 35,87%.

Potrivit ultimelor rezultate de la BEC, la sectorul 2, Rareș Hopincă a obținut 43,35% din voturi, iar radu Mihaiu 42,48%.

Spiritele s-au încins la Biroul Electoral al Sectorului 1, iar oamenii care muncesc de peste 30 de ore au început să se certe cu forțele de ordine. Situația a fost semnalată și de unul dintre candidați.

Numărătoarea voturilor s-a lăsat cu scandal în Sectorul 1 și 2 al Capitalei. Sunt cozi uriașe la depunerea sacilor de voturi. FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea
Numărătoarea voturilor s-a lăsat cu scandal în Sectorul 1 și 2 al Capitalei. Sunt cozi uriașe la depunerea sacilor de voturi. FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

George Tuță: “Fără pic de apă, în călduri de peste 40 de grade. Dacă mergeți sus la BEC, o să vedeți că e aproape irespirabil.”

Clotilde Armand – primarul Sectorului 1: “Ei au tergiversat într-un mod inexplicabil. Am și făcut niște plângeri pentru refuzul de a prelua saci. Am cerut de dimineață sacii să fie preluați, au refuzat, au trimis oamenii înapoi în secții de votare”.  

Femeie: “Am avut surpriza neplăcută să stăm de la 7.30 dimineața până la 11.30 să așteptăm o mașină care să ne aducă aici. Am stat în picioare, fără pic de apă.     Dar organizarea în sine este mizerabilă.”    

Femeie: “A fost puțin lipsit de empatie faptul că a trebuit să ne comandăm noi mâncarea și că nu s-a gândit nimeni la nicio soluție pentru noi. Având în vedere că vom sta aici multe ore.”

Condiții grele au fost și în Sectorul 2, unde un președinte de secție a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău. Candidatul PSD pentru primăria sectorului,

Rareș Hopincă, dă vina pe contracandidați pentru această situație.

Rareș Hopincă: “Ceea ce se întâmplă la Biroul electoral al sectorului 2 este complet inuman și absolut incalificabil. USR a făcut toată ziua de ieri scandal în secții pentru nu a putea închide numărătoarea, toți acești oameni vor trebui să vină la biroul electoral de sector.”

USR a venit și cu o reacție în urma acuzațiilor.

Oana Țoiu: “Pentru noi ce e important acum e să păzim voturile. În București spre exemplu avem multe secții de vot deschise, exact în sectorul 2 unde există cele mai mari semne de întrebare în acest moment.”

Bărbat: “Înăuntru sunt două persoane cărora le-a venit rău. Avem 35 de ore ca operatori de lucrat și aici se vede că își bat joc de noi. Așteptăm să predăm buletinele de vot și nimeni nu vrea să le preia. Am bonul 125 și stau de la ora 7.30 aici. Au avansat 6 persoane. Sunt 40 și ceva de grade, după ce am stat în secțiile de votare undeva la 20 de ore.”

Femeie: “Dacă vă duceți înăuntru îi era cuiva rău. E cineva acolo care moare. Vorbim de o saună înăuntru. Sunt 50-60 de oameni, nu este ventilație”. 

Bărbat: “Vomită oamenii, li s-a făcut rău de tot. E incredibil ce se întâmplă aici.”

Editor : G.M.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.