Acasă Noutăți Alegeri 2024. Zi de vot cu multe evenimente. Până la ora 20 poliția a primit peste 1.000 de sesizări

Alegeri 2024. Zi de vot cu multe evenimente. Până la ora 20 poliția a primit peste 1.000 de sesizări

de Comunicatul
0 comentariu

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, duminică seară, că, până la ora 20.00, s-au înregistrat 1.181 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni în legătură cu procesul electoral, 121 fiind încă în curs de verificare. S-au înregistrat 34 de cazuri medicale.

”Din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, până la această oră procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente grave, fiind menţinut un cadru normal de legalitate. Până la această oră, au fost înregistrate 1.181 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni în legătură cu procesul electoral. 461 de sesizări nu s-au confirmat, iar 121 sunt in curs de verificare”, au transmis, duminică seară, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne

Cum așteaptă liderii PSD primele rezultate ale alegerilor. Când va deschide Marcel Ciolacu sticla de șampanie

Instituţia precizează că şapte sesizări, care nu au fost de competenţa MAI, au fost transmise către alte autorităţi: 6 către Birourile Electorale competente şi una către Autoritatea Electorală Permanentă.

”Până la această oră, au fost întocmite 294 de dosare penale cu privire la posibile infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate 361 de sancţiuni contravenţionale: 186 de amenzi de peste 200 de mii de lei şi 175 de avertismente”, a mai transmis MAI.

Călărași

Potrivit MAI, poliţiştii din judeţul Călăraşi efectuează cercetări după ce 3 persoane s-au prezentat la secţia de votare şi au constatat că pe numele lor existau cereri pentru a vota prin intermediul urnei speciale.

Prahova

De asemeena, în Judeţul Prahova, doi cetăţeni germani au solicitat să voteze atât pentru administraţia publică locală, cât şi pentru europarlamentare, deşi nu aveau dreptul de a vota pentru alegerile europarlamentare. Acum sunt cercetaţi pentru fraudă la vot.

Campanie disperată a lui Piedone chiar în ziua alegerilor. Live din dronă cu SECTORUL MINCIUNILOR

Olt

Poliţiştii din Olt cercetează un candidat la Consiliul Local după ce a însoţit două persoane în cabina de vot. Acesta a susţinut că a încercat să le ajute întrucât una era în vârstă, iar cealaltă nu ştia să citească. A fost sancţionat contravenţional.

Satu Mare

Poliţiştii din Satu Mare au fost sesizaţi de către preşedintele unui birou electoral cu privire la faptul că o femeie s-a prezentat la secţia de vot cu intenţia de a vota a doua oară. A fost deschis dosar penal pentru tentativă la fraudă de vot.

Județul cu comunele campioane la vot. Multe dintre ele au trecut pragul de 100% și au cerut buletine suplimentare

Suceava

În plus, un bărbat din Suceava este cercetat după ce a fost văzut şi oprit de membrii comisiei secţiei de votare în timp ce încerca să introducă în urna de vot două buletine pentru alegerea primarului.

Giurgiu

Într-o secţie din judeţul Giurgiu mai multe persoane şi-au adresat injurii. O persoană a fost sancţionată pentru continuarea campaniei electorale, iar alte două pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Alegeri 2024. Județul în care femeile au fost mai vrednice la vot decât bărbații

Târgu Mureș

Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe autovehicule circulă pe drumurile publice, afişând mesaje electronice de încurajare a exercitării drepturilor electorale, alături de fotografia unui candidat. Poliţiştii au identificat în trafic 3 astfel de vehicule, iar ca urmare a celor constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.200 de lei. O persoană a fost condusă la Poliţie pentru clarificarea situaţiei sesizate.

Ilfov

Într-o secţie de vot din Ilfov a fost depistat un bărbat care avea asupra lui un cuţit cu lama de aproximativ 16 cm. I s-a întocmit dosar pentru port de armă fără drept în spaţii rezervate procesului electoral.

Dolj

În judeţul Dolj, poliţiştii au întocmit dosar penal unui bărbat care s-a prezentat să voteze deşi avea actul de identitate expirat. Faţă de operatorul care i-a permis să voteze fără să sesizeze că actul de identitate nu e valabil se efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu.

”Având în vedere numărul de sesizări privind persoane care şi-au fotografiat buletinul de vot, atragem din nou atenţia asupra faptului că alegătorii care îşi fotografiază sau filmează prin orice mijloace buletinul de vot, în timpul exercitării dreptului de vot, riscă o amendă cuprinsă între 600 şi 1.000 de lei. Persoanele despre care s-au primit astfel de sesizări au fost deja amendate”, a mai transmis MAI.

34 de cazuri medicale

Potrivit oficialilor instituţiei, în context electoral, au fost înregistrate 34 de cazuri medicale.

”Într-unul dintre cazuri, la o secţie de vot dintr-o localitate din judeţul Vaslui, o femeie în vârstă s-a dezechilibrat şi a căzut în rigola de scurgere a apei pluviale, lovindu-se puternic la cap. Poliţistul de frontieră, care asigura măsurile de protecţie a secţiei de vot, a intervenit rapid şi i-a acordat primul-ajutor până la sosirea ambulanţei. Femeia a fost transportată în stare stabilă la spital”, a mai transmis MAI.

În ultimele ore au continuat acţiunile în trafic, până acum fiind verificate aproximativ 16.360 de persoane cu 13.000 de vehicule. S-au aplicat 3.446 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate 48 de infracţiuni.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.