Acasă Noutăți Activiştii polonezi protestează împotriva inspecţiilor anunțate de autorități în şcolile favorabile comunităţii LGBT

Activiştii polonezi protestează împotriva inspecţiilor anunțate de autorități în şcolile favorabile comunităţii LGBT

de Comunicatul
0 comentariu

Activiştii pentru drepturile omului care au publicat un registru al şcolilor favorabile comunităţii LGBT din Polonia au condamnat vineri planurile unui oficial numit de parlament pentru a inspecta unităţile de învăţământ de pe listă, spunând că ar putea avea un efect dăunător asupra tinerilor.

Drepturile LGBT sunt un subiect care dezbină profund Polonia, o ţară predominant catolică, iar în pregătirea alegerilor din acest an partidul naţionalist de guvernământ Lege şi Justiţie şi-a menţionat opoziţia faţă de ceea ce numeşte „ideologia LGBT”.

Proiectul LGBTQplusME, coordonat de activistul Dominik Kuc, a publicat pe 10 mai un registru online al şcolilor din Polonia în funcţie de cât de favorabile sunt comunităţii LGBT, conform rezultatelor unui sondaj.

Registrul include o listă a celor mai prietenoase zece şcoli, parte a unui proiect, în opinia iniţiatorilor, de a găsi locuri „sigure, deschise şi tolerante” pentru a studia.

O zi mai târziu, Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor, Mikolaj Pawlak, numit de parlament, a declarat într-o conferinţă de presă, iniţiată de organizaţii conservatoare catolice sub patronajul Ministerului Educaţiei, că va lansa inspecţii pentru a vedea „el însuşi cum se manifestă această atitudine prietenoasă”, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Biroul său nu a răspuns imediat la o solicitare transmisă vineri pe email de a comenta.

Activistul Dominik Kuc le-a spus jurnaliştilor că şcolile de pe listă au ajutat la bunăstarea psihologică a tuturor copiilor şi că inspecţiile propuse ar putea avea consecinţe dăunătoare.

„În situaţia actuală, şcolile sunt intimidate de Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor”, a declarat el.

„Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor ia de fapt copii ostatici în acest război politic. Ei vor simţi efectele anunţului privind aceste inspecţii”, a mai afirmat Kuc.

Conservatorii religioşi au susţinut cu regularitate că a preda teme LGBT în şcoli este periculos, pentru că sexualizează copiii, o poziţie respinsă de activişti şi ONG-uri.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.