Acasă Noutăți Aceste culori atrag țânțarii ca un magnet. Ce să îmbraci, ca să te ferești de insectele-vampir

Aceste culori atrag țânțarii ca un magnet. Ce să îmbraci, ca să te ferești de insectele-vampir

de Comunicatul
0 comentariu

Tânțarii sunt insecte care ne pot face vara neplăcută. În timp ce eliminarea habitatului lor și utilizarea de repelente pentru țânțari sunt abordări eficiente, cercetătorii au descoperit de curând o metodă nouă pentru a-i ține la distanță – alegerea anumitor culori și evitarea altora.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Washington a facut un studiu pentru a descoperi culorile care atrag țânțarii și cum putem evita să devenim atractivi pentru aceștia. Studiul a descoperit că țânțarii sunt atrași de culori puternice, cum ar fi roșul, portocaliul, negrul și cyanul, și că ignoră culori cum ar fi verdele, violetul, albastrul și alb. Această descoperire poate avea implicații importante asupra modului în care ne îmbrăcăm vara pentru a preveni înțepăturile acestor insecte sâcâitoare.

Care sunt cele mai periculoase amibe din Marea Neagră și cum îți poți da seama dacă te-ai infectat

Studiul a arătat că, în absența unui stimul de miros, țânțarii ignoră în mare măsură partea inferioară a camerei, indiferent de culoare, dar după o pulverizare de CO2 în cameră, țânțarii zboară spre punctul roșu, portocaliu, negru sau cyan.

Pentru a preveni ca pielea ta sa devina atractivă pentru tantari, alege să porți haine alb sau de tonuri mai deschise și mai discrete. Anumite nuanțe, cum ar fi alb, beige, kaki, galben pastel și gri, sunt opțiuni bune și se vor simți confortabile și răcoroase în zilele călduroase de vară.

Ce nu-ți spune pisica ta: Cele mai iritate mirosuri, pe care felinele le detestă

Aceste concluzii sunt apropiate de cele ale unui studiu anterior care arăta că țânțarii sunt atrași de aroma anumitor molecule, cum ar fi acidul lactic, care este produs de corpul uman după efortul fizic.  

De asemenea, dioxidul de carbon este un adevarat magnet pentru insectele-vampir. Oamenii expiră dioxid de carbon, care este detectat de țânțari de la o mare distanță, mai ales atunci când simt mișcarea, ceea ce le semnalizeaza faptul că o “cina” se apropie.

O altă particularitate care îi atrage pe țânțari este temperatura corpului gazdei. Corpul uman emite căldură și umezeală, ceea ce îi atrage pe dăunători. De altfel, țânțarii sunt atrași instinctiv de locurile umede și calde, de aceea îi vom găsi mai des pe lângă lacuri, bălți sau mlaștini.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.