Acasă Noutăți Această bancnotă românească a ajuns să valoreze o mică avere. Dacă o ai prin sertare, o vinzi colecționarilor și te umpli de bani

Această bancnotă românească a ajuns să valoreze o mică avere. Dacă o ai prin sertare, o vinzi colecționarilor și te umpli de bani

de Comunicatul
0 comentariu

Printre colecționari, există o tendință crescută de a plăti sume considerabile pentru monede și bancnote rare, care prezintă particularități specifice. Aceste bunuri sunt considerate extrem de rare și căutate, ceea ce determină apariția unui număr tot mai mare de anunțuri pe site-urile de specialitate. Uneori, oamenii chiar cer sume ce depășesc 100.000 de lei în schimbul acestor obiecte de colecție.

 Un anunț de pe OLX a devenit viral, după ce o femeie din Focșani a scos la vânzare o bancnotă veche de 5.000 de lei. Aceasta are chipul lui Lucian Blaga și face parte din emisiunea aferentă anului 1998, având seria 0020.

Vânzătoarea bancnotei anunță potențialii cumpărători că acesta se află într-o stare perfectă și nu a fost niciodată pus în circulație. Pentru această bancnotă, vânzătoarea cere impresionanta sumă de 150.000 de lei.

Imagine

(foto: olx.ro)

„Bancnota veche 5000 lei Lucian Blaga, Série 0020. 150.000 de lei, prețul e negociabil. Această bancnotă a circulat, dar este într-o stare bună”, este mesajul care acompaniază anunțul de pe OLX.

De altfel, aceasta nu este singurul caz în care bancnote sau monede vechi se vând la prețuri astronomice, profitând de darea de mână a colecționarilor disperați să le aibă în colecțiile lor.

Marea resetare termică. Cum vrea Europa să tremurăm de frig în case spunând că 17 grade Celsius este o temperatură optimă

O monedă românească în valoare de 50 de lei, care datează din 1994, a ajuns să coste o mică avere. 

Este vorba despre moneda pe care apare chipul lui Alexandru Ioan Cuza. Colecționarii spun că este o piesă rară și evaluează bănuțul la nu mai puțin de 470.000 de lei. 

Imagine

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.